Σε συνέχεια του μεγάλου ενδιαφέροντος των επιχειρήσεων λιανικού εμπορίου για την αναμενόμενη συγχρηματοδοτούμενη από το ΕΣΠΑ Δράση «e-λιανικό» του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία (ΕΠΑνΕΚ) για τη δημιουργία ή την αναβάθμιση ηλεκτρονικού καταστήματος, από το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων επισημαίνονται τα ακόλουθα:

Η Δράση «e-λιανικό» εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα, Καινοτομία (ΕΠΑνΕΚ)» του ΕΣΠΑ 2014 – 2020 και έχει ως στόχο την επιχορήγηση ΜμΕ επιχειρήσεων για την δημιουργία ή την αναβάθμιση ηλεκτρονικού καταστήματος (e-shop).

Απόδειξη ότι και ένα ηλεκτρονικό κατάστημα χρειάζεται μελέτη και προϋπολογισμό αποτελεί το παρακάτω άρθρο. 

TUV Austria, TUV Hellas, SGS Hellas και Cosmocert είναι οι τέσσερις εταιρείες πιστοποίησης στις οποίες ανέθεσε ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων την εκπόνηση ολοκληρωμένων σχεδίων υγειονομικής ασφάλειας και λειτουργίας για τα ξενοδοχεία και τα άλλα καταλύματα φιλοξενίας προκειμένου να συμβάλει στην προσπάθεια που γίνεται σε συνεργασία με τις ελληνικές υγειονομικές αρχές και την κυβέρνηση να βρεθεί μοντέλο επανεκκίνησης του τουρισμού.

Ριζική στροφή των αγοραστικών συνηθειών των Ελλήνων πολιτών, αλλά και των συναλλαγών τους με το Δημόσιο και τις τράπεζες προς το ηλεκτρονικό κανάλι, έχει επιφέρει η πανδημία του νέου κορωνοϊού. Ήδη, το ποσοστό αυτών, που πραγματοποιούν τακτικά online αγορές

internet marketing,  world digital center, pfizer

Ανακοίνωση στο Συνέδριο για την Υγεία και την Ασφάλιση από τον κ.Αντώνη  Φουστέρη, Corporate Affairs Lead Pfizer Hellas - Η λειτουργία του ξεκινά τον Απρίλιο.

Google Hotel Marketing

Ο μέσος ταξιδιώτης δαπανά το 13% του χρόνου του στο διαδίκτυο διεξάγοντας δραστηριότητες που σχετίζονται με τα ταξίδια

Mεγάλο κομμάτι των ταξιδιωτών οδηγούνται σε κράτηση διακοπών για λόγους που δεν σχετίζονται με το κόστος, αποκαλύπτει νέα παγκόσμια έρευνα της Google σε σχέση με το ταξίδι των καταναλωτών προς την κράτηση.

Το υψηλού επιπέδου ανθρώπινο δυναμικό της περιοχής των Ιωαννίνων, το γεγονός ότι είναι μία πόλη που δεν έχει «ανακαλυφθεί» από άλλους κολοσσούς της πληροφορικής για άντληση ταλέντου αλλά και οι καλές …συστάσεις ήταν ο συνδυασμός που ώθησε τη γερμανική TeamViewer, μίας εκ των πλέον γνωστών εταιρειών πληροφορικής και κορυφαίος πάροχος λύσεων απομακρυσμένης διασύνδεσης, να επιλέξει την πρωτεύουσα της Ηπείρου για τη δημιουργία του νέου κέντρου (hub) έρευνας και τεχνολογίας.

Υπό την ομπρέλα του περνάει η μεγαλύτερη ανεξάρτητη πλατφόρμα ηλεκτρονικού σούπερ μάρκετ, caremarket.gr

Στα χέρια της Fosun λογισμικά, ονόματα domain, λογαριασμοί κοινωνικών δικτύων και άδειες

Με τίμημα που έφθασε τα 12,7 εκατ. ευρώ η Fosun Tourism εξαγόρασε το σήμα της Thomas Cook, συμπεριλαμβανομένων των λογισμικών, των ονομάτων domain, των λογαριασμών κοινωνικών δικτύων και όλων των αδειών που σχετίζονται με το brand. Παράλληλα, η συμφωνία αφορά και τα brands των ξενοδοχειακών αλυσίδων Casa Cook και Cook’s Club.

Στον απόηχο της κατάρρευσης του μεγάλου τουρ οπερέιτορ Thomas Cook, που αποδίδεται σε μεγάλο βαθμό στην έμφασή του στα παρωχημένα πακέτα διακοπών, η Τουρκία αποφάσισε να αλλάξει τη στρατηγική της στον τουρισμό, μειώνοντας την εξάρτησή της από τους διεθνείς τουρ οπερέιτορ. Τη στιγμή της κατάρρευσης του μεγάλου ομίλου η Τουρκία είχε 80.000 πελάτες του στα ξενοδοχεία της.

hotel internet marketing

Οι αντιλήψεις και η επιχειρηματική διάθεση στην χώρα μας αλλάζει και βελτιώνετε. Βέβαια κάποιοι από του παλαιότερους επιχειρηματίες είχαν ήδη αντιληφθεί και αφομοιώσει πρακτικές και πετυχημένα μοντέλα και έκαναν την διαφορά.

Tailor made vs πρότυπα ( templates )

Η αλήθεια είναι ότι ένας βασικός συντελεστής για την επιτυχία ενός project είναι το budget.

Υδατοδρόμιο Σαντορίνη

Aναρτήθηκε στη «ΔΙΑΥΓΕΙΑ» η προκήρυξη της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για το διεθνή διαγωνισμό που αφορά το έργο της αδειοδότησης 20 υδατοδρομίων σε Κυκλάδες και Δωδεκάνησα, εκτιμώμενης αξίας 490.000 ευρώ, προκειμένου ο ανάδοχος να καταρτίσει τον τεχνικό φάκελο που θα κατατεθεί στις αρμόδιες υπηρεσίες για να χορηγηθεί η άδεια.

Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ η ΠΟΛ.1170/2018 με την οποία μεταβάλλεται η ΠΟΛ.1187/2017 αναφορικά με τη βραχυχρόνια μίσθωση ακινήτων στο πλαίσιο της οικονομίας του διαμοιρασμού Καθορισμός τύπου και περιεχόμενου της «Δήλωσης Βραχυχρόνιας Διαμονής».

Εικόνα διάλυσης παρουσιάζουν το τελευταίο δεκαήμερο οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες του υπουργείου Εξωτερικών έπειτα από σοβαρό τεχνικό πρόβλημα. Λόγω της εκτεταμένης βλάβης που παρουσιάστηκε αιφνιδίως την Παρασκευή 13 Απριλίου, οι επικοινωνίες μέσω του υπηρεσιακού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του υπουργείου (@mfa.gr) έχουν καταρρεύσει!

Ανέκαθεν υποστηρίζαμε ότι το facebook είναι μια υπερεκτιμημένη υπηρεσία. Βασισμένη στα πιο ταπεινά ένστικτα του ανθρώπου "πουλάει" πιθανά dates και ικανοποίηση του εγωϊσμού έναντι χρήσιμων πληροφοριών.

Ο Sir Μπέρνερς-Λι, με ανοικτή επιστολή του Ιδρύματός του World Wide Web Foundation, την οποία υπογράφει ο ίδιος, καθώς και με συνέντευξη στους Financial Times, προειδοποιεί ότι εταιρείες όπως η Google, το Facebook και το Twitter έχουν αποκτήσει υπερβολικά κυρίαρχη θέση στην αγορά, προωθούν την παραπληροφόρηση και την παραπλανητική πολιτική διαφήμιση, ενώ εκμεταλλεύονται τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών.

Video για το facebook, youtube, AdWords

Οι άνθρωποι λένε μια εικόνα 1000 λέξεις. Φανταστείτε ένα video πόσες λέξεις...

Με την δημιουργία ενός Video με σωστές περιγραφές και στοχευμένη προβολή στο internet, μπορούμε να προβάλουμε ταχύτατα το μήνυμα μας, να δημιουργήσουμε ανάγκες και επιθυμίες, να γνωριστούμε με τον στόχο-κοινό και γενικότερα να αυξήσουμε τις πιθανότητες πωλήσεων 100%

Οι προϋποθέσεις που ζήτησε από τον Τσίπρα..

Σταθερότητα κι ένα οργανωμένο στρατηγικό σχέδιο για την επιμήκυνση της τουριστικής σεζόν «ώστε να μην είναι ανοικτά τα ξενοδοχεία μόνο 120 μέρες το χρόνο» ζήτησε η διοίκηση της TUI κατά τη συνάντηση που είχε σήμερα με τον Ελληνα Πρωθυπουργό. Ο τουριστικός κολοσσός ετοιμάζεται μάλιστα να τοποθετηθεί περαιτέρω στην ελληνική αγορά και δηλώνει έτοιμος να επενδύσει προσεχώς σε άλλα δέκα ξενοδοχεία 4 και 5 αστέρων στη χώρα μας, με προαπαιτούμενο ωστόσο τη διατήρηση της αξιοπιστίας - σταθερότητας σε πολιτικό και οικονομικό επίπεδο.